20 Ocak 2016 Çarşamba

Çökelekli Sigara Böreği

           Bu pazar kahvaltı için ne yapacağımı düşünürken birden aklıma sigara böreği sarmak geldi.

           Dolapta da çökelek peynirim vardı. Annemin Bodrum'dan gelirken getirdiği mis gibi tazecik çökelek peyniriyle yapılan sigara böreklerinin lezzetinden neredeyse parmaklarınızı yersiniz :)

           Böreklerimi sardıktan sonra biraz çökelek peynirli iç harç kaldı. Hop onunla da hemen peynirli krep yaptım. Özellikle çocuklar için hem besleyici hem sağlıklı olan kreplerim yine her zaman ki gibi sofraya konduğu gibi bitti.







               Gelelim kullandığım malzemelere :

     Hazır yufka
     Taze çökelek
     İsteğe göre maydanoz, karabiber, fesleğen, tuz.
     Kızartmak için sıvı yağ

     Yufkayı ben 12 eşit üçgen parçaya kesiyorum. Her üçgen yufkanın geniş tarafına hazırladığım iç harçtan bir kaşık dolusu kadar yayıyorum. Malzemelerin kenarlardan dökülmemesi için içe doğru bükerek rulo şeklinde sarıyorum. Uç kısmını hafifçe su ile ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır. Hazırlanan börekleri kızgın yağda çevirerek pişirin. 

      Fazla hazırladığınız börekleri isterseniz dolap poşetine koyarak daha sonra kızartmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Ani gelen bir misafiriniz olduğunda hemen dolaptan çıkarıp kızartabilirsiniz.

      Çökelek Peynirli Krep

     Kalan iç harcınızı derin bir kaseye aktararak içine bir yumurta, 1 bardak süt, isteğe bağlı baharat ve 1 su bardağından biraz az un koyarak boza kıvamında bir hamur elde edelim. Teflon tavaya ya da krep tavasına 1 tatlı kaşığı tereyağı ( sıvı yağ ) koyalım ve eritelim. Krep hamurundan yarım kepçe alıp tavaya yayalım. Krep ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur. Orta ateşte arkalı önlü pişirelim. 

    Afiyet olsun...





  


           





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder