13 Ocak 2016 Çarşamba

Anneanne Kurabiyesi

Bugün her zaman yapmaktan keyif aldığım çok eski bir tariften bahsedeceğim. Ben ismine " Anneanne Kurabiyesi " derim. Bilinen ismi ile tuzlu kurabiye.





                 Malzemeler :
     
             1     paket margarin ( 250 gr.
             1,5  çay bardağı sıvı yağ
             1 su bardağı yoğurt
             1 tatlı kaşığı tuz
             1 adet kabartma tozu
             2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek )
             Aldığı kadar un

                 Üzeri İçin :

             İsteğe göre susam, çörekotu

                 Hazırlanışı :
           
             Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuz karıştırılarak karbonat ile beraber aldığı kadar un konulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Elinizle ve ya kalıplarla şekillendirilerek tepsiye dizilir. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürdükten sonra isteğe göre susam, çörek otu serpilerek süslenir. Fırını 170 dereceye getirerek pişirin.

              Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder