28 Eylül 2016 Çarşamba

SİNKONTA: Rumeli Yemeği


Harika bir Rumeli Yemeği ile sofralarımızı ve midemizi neşelendirelim...

Bu yemeğin tarifi için de değerli yazarımız Firdevs Tuncay'a teşekkürlerimi sunuyorum.





     Soyup,  halkalar halinde ( ne çok kalın ne çok ince) kestiğiniz yeşil kabakları bir kaba koyun. 

    Başka bir kapta 2-3 kuru soğanı ay şeklinde dilimleyip, üzerine doğranmış domates, tuz, biraz şeker ve bir çorba kaşığı sirke ekleyerek güzelce ovun. Ovma işi bitince, karabiber, kırmızıbiber, ince ince kıydığınız dereotu ve maydanozu, soğanlara ekleyin, karıştırın. 

    Yağlanmış fırın tepsisine bir kat kabaklardan, üstüne bir kat soğanlardan koyun ve en üste yine kabakları dizin. Bir kâsede domates salçasını bir miktar suyla inceltip, zeytinyağını da ekleyerek tepsiye boşaltın. Ve tepsiyi fırına verin. Ara ara yemeğin suyunu kontrol edin. 

      Kabakların üstü kızarınca fırından çıkarın.


       Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder