Harika bir Rumeli Yemeği ile sofralarımızı ve midemizi neşelendirelim...
Bu yemeğin tarifi için de değerli yazarımız Firdevs Tuncay'a teşekkürlerimi sunuyorum.
Soyup,
halkalar halinde ( ne çok kalın ne çok
ince) kestiğiniz yeşil kabakları bir kaba koyun.
Başka bir kapta 2-3 kuru soğanı
ay şeklinde dilimleyip, üzerine doğranmış domates, tuz, biraz şeker ve bir
çorba kaşığı sirke ekleyerek güzelce ovun. Ovma işi bitince, karabiber,
kırmızıbiber, ince ince kıydığınız dereotu ve maydanozu, soğanlara ekleyin,
karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir kat kabaklardan, üstüne bir kat
soğanlardan koyun ve en üste yine kabakları dizin. Bir kâsede domates salçasını
bir miktar suyla inceltip, zeytinyağını da ekleyerek tepsiye boşaltın. Ve
tepsiyi fırına verin. Ara ara yemeğin suyunu kontrol edin.
Kabakların üstü
kızarınca fırından çıkarın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder